Ekologická úzkost Obavy z proměn našeho světa - Kupka, Martin (Grada, 2025)
Publikace se zabývá klimatickou krizí a obavami z ní. Perspektivou vědecké psychologie a nejnovějších výzkumů zkoumá pojmy, jako je ekologická úzkost, environmentální žal nebo solastalgie. Jedná se o souhrn dosavadního psychologického bádání v souvislosti s úzkostí z klimatických změn.
Keywords: Psychologie odborná