Den, kdy jsem odešla - Bishop, Caroline (Metafora, 2025)
Greta, studentka z Východního Berlína, touží po svobodě za Železnou oponou. Když pozná Angličana Henryho, je z toho láska jako trám. Jako zázrakem jí úřady udělí povolení vycestovat a zdá se, že mladému páru už nic nestojí ve štěstí. Dokud Greta záhadně nezmizí. Osamělý Henry i po desetiletích v duchu hledá odpovědi. Je možné, že Greta někde žije?
Keywords: Beletrie; Romantika, romány pro ženy; Historické romány