Firt - Jeden rod v soukolí československých dějin - Vacek, Zdeněk (Grada, 2024)
Objevná publikace se opírá se o dosud nepublikované materiály z rodinné sbírky a dalších archivů. Osloví milovníky první republiky, zájemce o vojenskou a politickou historii druhé světové války, třetí odboj nebo rozvoj medicíny ve 20. století - tam všude zanechaly výraznou stopu osobnosti Leopold, Julius a Pavel Firtové.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy; Literatura faktu