Mikrobiom a zdraví - Tlaskalová-Hogenová, Helena (Grada, 2024)
Monografie se věnuje problematice mikrobiomu a vlivu poruchy složení a funkce mikrobioty na vznik nemocí. Přináší multidisciplinární pohled a recentní poznatky. Nové možnosti ovlivnit složení a funkci mikrobioty i její interakci s hostitelem přinášejí i nové přístupy v prevenci a terapii chorob.
Keywords: Lékařské obory; Ostatní lékařské obory