Patologické mikroskopické nálezy v kosterních pozůstatcích významných osobností české historie - Povýšil, Ctibor (Grada, 2024)
Autor, známý odborník a emeritní přednosta Ústavu patologie 1. LF UK a VFN, předkládá odborné veřejnosti informace z nových výzkumů pozůstatků 22 osob - českých králů a dalších významných osobností naší historie. Data z těchto výzkumů dosud nebyla v této podobě publikována.
Keywords: Teoretické obory