Dopisy od Sisi Dosud nezveřejněná korespondence císařovny - Beňaková, Dagmar (Grada, 2023)
Dopisy od Sisi nabízejí jedinečnou možnost začíst se do 24 Alžbětiných dosud nepublikovaných osobních psaní, která pocházejí z Tajného domácího archivu rodu Wittelsbachů. Kniha představí Alžbětu v různých životních etapách, se všemi jejími radostmi i starostmi. Český překlad dopisů doplňují skeny vybraných originálů a erudovaný výklad autorky.
Keywords: Literatura faktu; Memoáry, osobnosti a osudy; Dějiny