Pooperační nevolnost a zvracení - Frelich, Michal (Grada, 2025)
Komplexní přehled problematiky pooperačního zvracení a nevolnosti (PONV), od patofyziologie po současné možnosti prevence a léčby. V uvedených postupech jsou reflektovány nejnovější vědecké poznatky a doporučení. Důraz je kladen na identifikaci rizikových pacientů a farmakologickou profylaxi. Zvláštní pozornost je věnována problematice PONV u dětí.
Keywords: Anesteziologie, resuscitace, emergency