Komplexní přístup k léčbě abdominálních katastrof - Zadák, Zdeněk (Grada, 2024)
Abdominální katastrofa je závažný klinický stav, který obvykle vzniká jako komplikace při léčbě nitrobřišních netraumatických onemocnění anebo při poranění břicha. Kniha je odborným pojednáním, které vychází z dlouholetých zkušeností autorského kolektivu. Provází čtenáře všemi etapami léčby pacientů a pozornost věnuje jednotlivým úskalím léčby.
Keywords: Anesteziologie, resuscitace, emergency