Toxická epidermální nekrolýza v kontextu závažných bulózních onemocnění - Lipový, Břetislav (Grada, 2025)
Se zvyšujícím se počtem medikamentů v klinické praxi narůstá také pravděpodobnost rozvoje heterogenních polékových dermatologických reakcí, z nichž nejzávažnější je toxická epidermální nekrolýza. Publikace přináší komplexní pohled na problematiku včasné a správné diagnostiky a terapie závažných bulózních onemocnění, zejména TEN.
Keywords: Lékařské obory; Diferenciální diagnostika, symptomy