Veduty Historická zobrazení měst českých zemí od nejstarších dob do poloviny 19. století - Klenovský, Jaroslav (Grada, 2024)
Veduta je pohled na město, jeho část nebo výsek krajiny se stavbami, zachycený výtvarnými prostředky. Záměrem této publikace není představit jejich úplný soupis, ale předvést reprezentativní spektrum toho nejzajímavějšího z dané problematiky.
Keywords: Architektura; Stavebnictví