Malá Strana ještě žije - Rejžková, Magdaléna (Grada, 2023)
Při procházkách Malou Stranou mnoho lidí napadne: Bydlí tady vůbec někdo? Nebo už se z centra Prahy stal pouhý skanzen pro turisty? Stačí ale odbočit z hlavních turistických tras a ponořit se do světa, který je méně na očích a který patří místním. Není jich moc, ale stále tu žijí a na své malostraňáctví jsou patřičně hrdí.
Keywords: Literatura faktu; Stavebnictví a architektura