Hrob - Sigurđardóttir, Yrsa (Metafora, 2024)
Pět bývalých spolužáků přijíždí na Vestmannské ostrovy, aby se naposledy rozloučili se zesnulou kamarádkou. Nečekají, že je zde dostihne jejich společná minulost... Na kamenité pláži u moře, nedaleko domku strážce majáku, je nalezeno hořící tělo a opodál další mrtvola. Idunn, Týr a Karó se ujímají vyšetřování, v němž zdánlivě nic nedává smysl.
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery; Horory