Hlubiny - Sigurđardóttir, Yrsa (Metafora, 2024)
Nález lidských kostí spustí policejní vyšetřování. Pozůstalí oběti se mohou dočkat odpovědí, ne všichni po nich však touží. Lodní kuchařka Gunndís zjišťuje znepokojivé okolnosti úmrtí svého otce. Vyšetřovatelé Týr a Karólína řeší zdánlivě banální případ. Zpočátku nemají tušení, jak děsivá pravda se skrývá pod povrchem napjatých sousedských vztahů.
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery; Krimi, detektivky