Špionka v knihovně - Martinová, Madeline (Cosmopolis, 2023)
Elaine vzali nacisté všechno, manžela, domov i přátele. Proto se zapojila do odboje a denně riskuje život v tajné tiskárně. Americká knihovnice Ava sbírá v Lisabonu informace pro tajnou službu. Nikdy se nesetkaly, ale obě napnou všechny síly pro záchranu mladé ženy s dítětem. Aby jim zbyla aspoň nějaká naděje...
Keywords: Historické romány; Společenské romány; Světová současná beletrie