HAŠKOVINY Humoresky v mezích zákona - Syrovátka, Tomáš (Cosmopolis, 2023)
Humoresky, navazující na tvorbu největšího českého satirika Jaroslava Haška, zaplňují mezeru, která v naší "smíchové kultuře" vznikla v důsledku zániku velmi oblíbených satirických časopisů. Obrázky populárního ilustrátora Petra Urbana dokonale korespondují s dráždivě humornými texty, pro které je typická ostrá a rychlá pointa.
Keywords: Česká současná beletrie; Humor, satira