Zámky Čech a Moravy Příběhy paláců, rezidencí a letohrádků - Kvirenc, Jan (Grada, 2022)
Osudy 75 zámeckých rezidencí a jejich majitelů jsou zároveň příběhem českých dějin. Od vysoké politiky a diplomacie po intimní vztahy, od válek, zločinu a intrik k obětavosti, od slávy po zavržení. Osobnosti světoznámé i ty pozapomenuté, proslulé objevy či umělecká díla se svými mecenáši.
Keywords: Dějiny