Kouzlo fermentace s plísní koji
Koji je domestikovaná plíseň, která žije s lidmi už tisíce let. Přesto, že je schopná vyrůst snad na každé potravině, jsme se s ní až donedávna mohli setkat téměř výhradně ve východní Asii. Díky globalizaci však tato houba získala podmínky k tomu, aby se rozšířila po celé planetě a pomáhala nám přip...
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | eBook |
Language: | Czech |
Published: |
Alferia
2023
|
Edition: | 1. elektronické vydání |
Subjects: | |
ISBN: | 978-80-271-1342-2 978-80-271-7000-5 |
Physical Description: | 1 online zdroj (352 stran) |
Summary: | Koji je domestikovaná plíseň, která žije s lidmi už tisíce let. Přesto, že je schopná vyrůst snad na každé potravině, jsme se s ní až donedávna mohli setkat téměř výhradně ve východní Asii. Díky globalizaci však tato houba získala podmínky k tomu, aby se rozšířila po celé planetě a pomáhala nám připravovat jídlo, které je jednoduše lepší. |
---|---|
ISBN: | 978-80-271-1342-2 978-80-271-7000-5 |