Statek Strhující příběh podle skutečných událostí - Vrchovský, Ladislav (Cosmopolis, 2022)
Neobyčejný příběh o nezlomné lásce k rodné hroudě a také o hrdinném boji proti lidské závisti i zaslepené touze po cizím majetku. Statek je symbolem lidského odhodlání bojovat v nelehkých dobách za svůj osud, právo na svobodu a bránit svůj majetek mnohdy doslova i vlastníma rukama.
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery; Česká současná beletrie; Historické romány