Francouzská revoluce Jen krůček od gilotiny - Válková, Veronika (Bambook, 2022)
Paříž za jakobínské hrůzovlády není pro dívku zrovna nejbezpečnější místo, to Bára zjistí hned po příchodu do této pohnuté doby. Jakobíni své nepřátele totiž likvidují spolehlivě - pod jejich gilotinou právě skončila i královna Marie Antoinetta! Dokáže se Bára zachránit?
Keywords: Beletrie pro děti; Dobrodružství, napětí, fantasy