Američanka v Paříži - Maher, Kerri (Metafora, 2022)
Když si zapálená milovnice knih Sylvia Beachová v roce 1919 otevře v tiché pařížské ulici knihkupectví nazvané Shakespeare & Co., netuší, že její krámek brzy změní celý literární svět. Knihu jejího přítele, spisovatele Jamese Joyce, totiž zakáže cenzura. Sylvia se rozhodne vzít na sebe obří riziko a vydat ji právě pod hlavičkou svého podniku...
Keywords: Beletrie; Biografické romány