Bublinky štěstí - Frippová, Helen (Metafora, 2022)
Nicole Clicquotovou už odmala lákala výroba vína. Vzdor dobovým konvencím se vdala z lásky a s manželem se věnovali vinařství. Nezastavila ji ani osobní tragédie. Jako mladá vdova firmu převzala a až do smrti ji rozšiřovala, vymýšlela nové technologie a dala vzniknout světoznámému šampaňskému, jež jí vysloužilo titul La Grande Dame de Champagne.
Keywords: Beletrie; Biografické romány