Stvořitelé katastrof Na motivy klasických děl Karla Čapka - Vaněček, Michal (Bambook, 2022)
Smrtící nemoc, záhadné výbuchy, spiknutí umělé inteligence... a zdánlivě nevinná sázka, která to všechno spustila. Pocta třem klasickým dílům K. Čapka (R.U.R., Bílá nemoc, Krakatit) představí nesmrtelná témata zneužití techniky, strachu, manipulace a podstaty lidství, to vše atraktivní formou velebící odkaz jednoho z našich největších spisovatelů.
Keywords: Dětská literatura; Beletrie pro děti; Dobrodružství, napětí, fantasy