Babička potrkala dědečka - Radkin, Honzák (Galén, 2020)
Náš přední psychiatr MUDr. Radkin Honzák, CSc. (* 1939), připravil již třetí výbor ze svých esejů, sloupků, komentářů i zamyšlení, které publikoval v odborných časopisech nebo na svém blogu v letech 2018 až 2019. Obsahem jsou jako vždy jeho bezprostřední reakce na události kolem nás, ale přibližuje nám i medicínu a témata, v nichž se lékařské vědy proplétají s jinými oblastmi, s politikou, morálkou, vědou i občanstvím jako takovým. Texty z volné trilogie Babičku potrkal jelen (2012), Dědeček potrkal jelena (2017) a Babička potrkala dědečka (2020) podávají zasvěcený - ať již kritický nebo shovívavý - obraz dnešní doby, navíc většinou s charakteristickým humorem. Výtvarného doprovodu se ujal klasik české karikatury Miroslav Barták.
Keywords: Humor, satira; Memoáry, osobnosti a osudy