Akútna apendicitída včasná diagnostika a predoperačná rozvaha - Marek, Vitězslav (Grada, 2021)
Nestor československej chirurgie akademik Arnold Jirásek definuje akútnu apendicitídu ako "ochorenie zákerné, nevyspytateľné a nebezpečné, ktoré svojím nevypočítateľným začiatkom a priebehom spôsobuje diagnostické ťažkosti". Autori prinášajú v tejto oblasti najnovšie vedecké informácie.
Keywords: Chirurgie, ortopedie, traumatologie