Divadlo Járy Cimrmana po padesátce... - Maleček, Tomáš (Cosmopolis, 2021)
V této knize je zaznamenán kompletní vývoj legendárního souboru od počátků v rozhlasovém pořadu Nealkoholická vinárna U Pavouka přes normalizační nucené přesuny, změnu režimu a odchod Ladislava Smoljaka až po nucené přestávky v účinkování v době koronavirové pandemie. Jde o historii divadla zpracovanou sezonu po sezoně.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy