Tělo v psychoterapii - Edward, W., L., Smith (Portál, 2025)
Tato takřka klasická kniha je dodnes uznávaným dílem na poli psychoterapie zaměřené na práci s tělem. Autor ve svém integrativním pojetí čerpal z přístupů mnoha osobností jako Alexander Lowen, Moshe Feldenkrais, Stanley Keleman, Albert Pesso, John Pierrakos, Virginia Satir či Erving Polster, přičemž za zakladatele na tělo orientované psychoterapie považuje Wilhelma Reicha. Ve své knize tak autor seznamuje s nejefektivnějšími aspekty bioenergetiky, gestalt psychoterapie, Pesso Boyden psychomotorické terapie, reichiánské orgonomie a dalších směrů a v knize se zmiňuje o řadě praktických terapeutických technik. Autorův pohled je holistický a zkoumá rozmanité cesty od narušeného k přirozenému fungování osobnosti.
Keywords: Psychologie pro každého