Vincentův poslední obraz - Jaeglé, Marianne (Metafora, 2022)
Vincent van Gogh nezešílel ani se nechtěl zabít - byl náhodně postřelen. Intimní rekonstrukce posledních dvou let umělcova života vykresluje vnitřní svět nepochopeného génia, jeho každodenní svět, vztahy, tvorbu i nenaplněnou touhu po blízkosti druhých. Krok za krokem se před čtenářem skládá věrohodná a šokující alternativa malířova života i smrti.
Keywords: Biografické romány; Historické romány