Historické krovy typologie, průzkum, opravy - 2. vydání - Vinař, Jan (Grada, 2022)
Nosné konstrukce jsou zásadní součástí historické stavby, je nutno je chránit a opravovat tak, aby nebyla narušena památková hodnota objektu. Z toho vychází publikace, která má pomoci památkářům, historikům, projektantům a stavitelům, ale i laické veřejnosti poznávat a hodnotit historické krovy a vhodným způsobem přistupovat k jejich záchraně.
Keywords: Architektura; Stavebnictví