Teleošetřovatelství - Slezáková, Zuzana (Grada, 2022)
Ošetřovatelství se v 21. století stává součástí elektronizovaného a informatizovaného zdravotnictví. Základní ideou teleošetřovatelství je využití telekomunikačních a informačních technologií při poskytování ošetřovatelské péče "na dálku". Funguje na principu kompenzace nebo doplňování bezprostředního kontaktu mezi sestrou a pacientem.
Keywords: Ošetřovatelství a první pomoc