Moniny oči - Schlesser, Thomas (Metafora, 2025)
Malé Moně hrozí ztráta zraku, proto ji její dědeček, znalec umění, každý týden bere do jedné z pařížských galerií, aby se tu spolu ponořili do krásy vždy jednoho vybraného uměleckého díla. Louvre, Muzeum Orsay, Centrum Pompidou. Padesát dva týdnů, padesát dva mistrovských děl. Fenomenální kniha, která si získává srdce čtenářů na celém světě.
Keywords: Beletrie; Literatura faktu; Společenské romány; Světová současná beletrie