Démoni balkánské války - Dzuro, Vladimír (Grada, 2022)
Děj komiksu vychází ze skutečných událostí, popsaných v knize Vladimíra Dzuro "Vyšetřovatel". Přibližuje nesmyslnost válečného konfliktu, zrůdnost etnického násilí a nebezpečí falešných zpráv v médiích. Hlavním autorem a iniciátorem celého projektu komiksu "Démoni balkánské války" je Jan Kužník.
Keywords: Literatura faktu