Klasická hudba zvenčí i zevnitř - Hurník, Lukáš (Grada, 2022)
Hudební publicista a skladatel Lukáš Hurník v knize nabídne dvě cesty poznávání klasické hudby - "zvenčí", tzn. bude průvodcem hudební nabídkou současnosti, ale i "zevnitř", tedy pohledem do skladatelovy pracovny, na jeho pracovní postupy, na logiku hudebního jazyka a mechanismy, které mění melodie, rytmy a hudebních barvy na lidské emoce.
Keywords: Osobní rozvoj a poznání; Společenské vědy, historie; Výtvarné techniky, umění