Styly a strategie učení ve výuce cizích jazyků - Lojová, Gabriela (Portál, 2011)
Téma publikace souvisí s tématem humanizace vzdělávání a s hledáním efektivnějších přístupů ve výuce cizích jazyků, které by respektovaly individualitu studenta a rozvíjely jeho autonomii. Teoretické vysvětlení charakteristických projevů jednotlivých stylů i strategií a jejich dopadů je doplněno doporučeními pro výuku. Příklady z každodenního života ilustrují probírané jevy a slouží k lepšímu pochopení dané problematiky. Doc. PhDr. Gabriela Lojová, Ph.D., je vedoucí katedry anglického jazyka a literatury na Pedagogické fakultě UK v Bratislavě. Specializuje se na psychologii učení a vyučování cizích jazyků. Mgr. et Mgr. Kateřina Vlčková, Ph.D., působí v Centru pedagogického výzkumu na Pedagogické fakultě MU v Brně. Jejími specializacemi jsou metodologie pedagogiky a strategie výuky cizích jazyků.
Keywords: Andragogika