Teorie evropské integrace - Kratochvíl, Petr (Portál, 2008)
Kniha je základní příručkou pro každého, kdo se zajímá o hlubší analýzu evropského integračního procesu. Autor v ní přehlednou a srozumitelnou formou zpracovává problematiku teorií evropské integrace od nejstarších teorií z poloviny minulého století až po současnost. Kniha obsahuje třináct kapitol, každá z nich přináší v úvodu stručné shrnutí probírané látky a na konci zábavně pojaté kontrolní úkoly a odkazy na literaturu. Publikace je určena zejména studentům oborů evropská studia, mezinárodní vztahy a politologie, bude však přínosná i pro zájemce z řad dalších společenskovědních oborů, jako je sociologie, ekonomie nebo právo, ale i pro diplomaty nebo ty, kdo přicházejí často do styku s prostředím Evropské unie.
Keywords: Politologie