Sexuální deviace Klasifikace, diagnostika a léčba - Weiss, Petr (Portál, 2008)
Sexualita představuje jeden ze základních individuálních i interpersonálních motivů v životě každého jedince. Přestože čeští sexuologové shromáždili řadu praktických zkušeností a významně přispěli i k rozvoji teorie, monografie shrnující dosavadní poznatky v této oblasti dosud chyběla. Kniha jako první na českém trhu poskytuje komplexní pohled na problematiku sexuálních deviací (např. voyerismu, exhibicionismu, sexuální agresivity, pedofilie, fetišismu), zabývá se jejich klasifikací, etiologií, diagnostikou a terapií (představuje biologické formy léčby, psychoterapeutické přístupy a také zahraniční modely terapeutické praxe). Práci doplňuje popis řady případů a obsáhlá bibliografie.
Keywords: Psychologie odborná