Prevít na studiích - Jícha, Jan (Galén, 2014)
Jak přežít vysokou a neztratit přitom čest flákače? Jak absolvovat výuku, a nepřijít přitom o rozum? Poradí vám prevít, matador univerzitních kolbišť, který se vrací již ve druhém souborném vydání svých úspěšných pamětí Prevít na vysoké a Prevít v tajných službách. Otřesné autentické svědectví člověka, který byl u toho. Staňte se i vy svědky studia na Karlově univerzitě a na univerzitě v Řeznu! Osobitý autorský styl plný jazykového humoru vás nepustí od první do poslední stránky. Původní název této knihy byl Rukověť bohemistova, což znělo sice krásně, avšak zcela neprodejně. Název je tedy to jediné, co nepochází z mého pera, vzešelť z redakčního brainstormingu. Celá tato knížka je praktickým návodem, jak vystudovat, a nezblbnout. Není určena těm, kdo jdou na vysokou školu a jsou už blbí, protože ti zůstanou blbí, i když si ji přečtou, a ještě o ní třeba napíšou do novin. Také ti, kdo vidí a úspěšně nalézají ve studiu a vědecké práci smysl života, ji asi nebudou potřebovat, i když by jim neměla uškodit, přinejmenším do dvaceti let od data vydání, které je uvedeno na přebalu. Zbývá ovšem celá řada normálních lidí, které to na vysokou zavane z různě nejapných důvodů a během studia pak začnou zjišťovat, že život je jinde, což už kdosi kdesi napsal, tak to dávám tučně a prosím laskavého čtenáře o bibliografi cký údaj; prvních pět luštitelů odměním buď polibkem, nebo kartičkou s podpisem, to podle toho. Upozornění: Kniha není vhodná pro vysokoškolské pedagogy a pro středoškolskou mládež aspirující na studium na VŠ!
Keywords: Česká současná beletrie