Obchodnice z Amsterdamu - Van, der, Vlugt, Simone (Metafora, 2022)
Příběh matky a dcery, jež se rozhodly vystoupit z role, která se od nich čeká. Život jedné poznamenají společenské normy. Život druhé první světová válka. Ani jedna se ale nehodlá nepřízni osudu odevzdat a bojují za svoji nezávislost i svobodu a vzdorují útlaku ze strany mužů, společnosti i teroru, který se chystá zachvátit Evropu.
Keywords: Beletrie; Historické romány; Společenské romány