Frida Moje zbloudilá babička ve víru dějin - Grünfeldová, Nina (Cosmopolis, 2022)
Poprvé se Frida Grünfeldová objevila v policejních záznamech na jaře 1931. Byla Židovka a prostitutka, navíc podezřelá ze špionáže. Co vše Frida zažila před válkou i během ní? Její vnučka, novinářka Nina Grünfeldová, osudy své babičky rozklíčovala.
Keywords: Literatura faktu; Memoáry, osobnosti a osudy