Big data Věda o datech - základy a aplikace - Hendl, Jan (Grada, 2021)
Big data a věda o datech jsou oblasti, které se v dnešní době plné dat rychle rozvíjejí v teorii i v aplikacích. Vliv Big dat, otevřených dat a příslušných datových infrastruktur je patrný v celé vědě, v obchodě, ve státních i občanských institucích. Z dat se tak postupně stává zboží.
Keywords: Počítače a komunikace; Programování