Manželská a rodinná trápení Z pohledu právníka a psychologa - Šmolka, Petr (Portál, 2008)
Na základě dlouholetých zkušeností z poradenské činnosti autoři nabízejí přehlednou a srozumitelnou publikaci, která se zabývá problematikou partnerských, manželských a rodinných vztahů a jejich krizí. Čtenář v knize nalezne odpovědi na základní typy problémů, s nimiž se může v těchto vztazích setkat. Každá kapitola knížky je doplněna konkrétními příběhy, které danou problematiku dokumentují. V druhé části jsou jako doplněk uvedeny aktuální právní normy a jejich výklad. Publikaci jistě uvítají ti, kdo chtějí případným problémům ve vztazích předcházet a vzniklé problémy úspěšně řešit.
Keywords: Psychologie pro každého