Jan Blažej Santini-Aichel - Dvořáček, Petr (Grada, 2022)
Architekt Jan Blažej Santini-Aichel je fenomén. V dějinách architektury není nikdo jiný, kdo by dokázal v prostředí respektovaného slohu uskutečnit svou osobní vizi. Bylo by však nepochopením doby a díla interpretovat Santiniho jako individualitu vystupující z kontextu baroka. Nejpozoruhodnější je právě to, že dokázal oba tyto protiklady spojit.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy; Architektura