Klinická propedeutika v urgentní medicíně 2., přepracované a doplněné vydání - Dobiáš, Viliam (Grada, 2021)
Pregraduální i postgraduální učebnice je určena studentům ošetřovatelství, urgentní zdravotní péče (zdravotničtí záchranáři, sestry na oddělení emergency...), medicíny, operátorům tísňových linek, lékařům RZP a urgentních příjmů nemocnic a spolupracujících oborů, zejména v oblasti přednemocniční péče. Publikaci ocení i hasiči a policisté.
Keywords: Anesteziologie, resuscitace, emergency