Chemie na talíři - Dvořák, Ondřej (Grada, 2021)
Co se děje na pánvi, když si smažíme řízek? Zábavný i poučený výklad o chemických vlastnostech základních potravin jako cukr, mléko, máslo, maso či voda, popis principu vnímání chutí i chemických reakcí na pekáči, než si upečeme kachnu.
Keywords: Kuchařky, gastronomie; Přírodní vědy