Putování skřítka Vltavínka po Vltavě - Pospíšilová, Zuzana (Bambook, 2021)
Myslíte si, že v řece žijí jen ryby a vodníci? Samá voda. Bydlí tam také vodní skřítci. Například ve Vltavě žije malý Vltavínek, který se musí naučit, jak o svou řeku pečovat. Spolu s vílou Vltavěnkou putují po proudu Vltavy a poznávají zajímavá místa. Čeká je zkrátka velké dobrodružství.
Keywords: Pohádky; Encyklopedie a naučná