Výchova dívek v Čechách a na Moravě Školství v 19. století genderovou perspektivou - Dvořáková, Kaněčková, Eva (Grada, 2021)
Publikace přináší nový, komplexní a interdisciplinární pohled na výchovu a vzdělání dívek v českých zemích 19. století a zodpovídá řadu dosud neobjasněných otázek dívčího vzdělávání.
Keywords: Pedagogika; Didaktika