Zelené střechy souhra architektury s přírodou - Dostalová, Jitka (Grada, 2021)
Zelené střechy, často nazývané také vegetační střechy, ozeleněné střechy nebo střešní zahrady, jsou střechy záměrně pokryté vegetací. V knize jsou shrnuty nejen zásady správného návrhu a provedení zelených střech, důležité parametry vegetačního souvrství a vhodné druhy vegetace pro konkrétní prostředí.
Keywords: Architektura; Stavebnictví