Vraždy s cejchem - Backmanová, Elina (Cosmopolis, 2021)
Na helsinském ostrově Suomenlinna byla nalezena mrtvola s čerstvě vypálenou královskou korunou na těle. Špičkového komisaře Heina stopy nakonec zavedou do malebného městečka, které se pyšní svou historií, a samo sebe dokonce označuje za království. Naplní se Janovy obavy, že jde o práci sériového vraha?
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery; Krimi, detektivky; Společenské romány; Světová současná beletrie