Dívka č. 37 Emocemi nabitý příběh dvou generací propojených válkou, srdcem a uměním - Gálvez, Christian (Metafora, 2021)
Hannah, dívka č. 37. G. Wolf. Jediná rukou vepsaná věta v nalezeném průkazu nacistického vojáka přiměje mladou Hannah pátrat v minulosti. Florencie roku 1944 - kolébka umění se stala svědkem nespočtu krutostí..., ale také naděje v lidské dobro v podobě Gerharda Wolfa, německého konzula, který před nacisty zachránil mnoho životů i uměleckých památek.
Keywords: Beletrie; Historické romány; Světová současná beletrie