V kolektivu oblíbená Hana a její neobyčejně každodenní cesta mezi knihami - Taussig, Pavel (Cosmopolis, 2021)
Rozmarný příběh osmnáctileté doručovatelky Hany z prostředí nakladatelství v Bratislavě se odehrává v padesátých letech 20. století. Tehdy bylo lehké dostat se do vězení, jako se to podařilo Haninu otci. Hana se se situací musí nějak vypořádat, a tak začíná její nový život - obyčejný život v absurdních časech a její hořkosladká cesta mezi knihami.
Keywords: Česká současná beletrie; Humor, satira