Oblíbenec smrti - Černý, Ivan (Cosmopolis, 2020)
Románový příběh trojice idealistů, Václava Petříka, thälmannovce Hanse Waldeka a španělské dívky Esperity má reálné základy a není náhodou, že připomíná legendární Hemingwayovu knihu Komu zvoní hrana.
Keywords: Biografické romány; Historické romány; Literatura faktu; Memoáry, osobnosti a osudy